Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

APPELPLUKDAG

Aan de inwoners van Bronkhorst,


Op zaterdag 23 september organiseert Staatsbosbeheer in samen werking met de BSB een appelplukdag in de boomgaard aan de Bovenstraat. Van 11.00 tot 15.00 uur.


Graag nodigen wij u en uw familieleden uit!


Aanwezig zal zijn een informatie stand van de Noordelijke Pomologische Vereniging (deskundig op het gebied van appelbomen) Zij geven informatie over de appelbomen in de boomgaard en kunnen vragen over uw appelbomen beantwoorden.


Om 12.00 uur geeft Frits van Wijngeeren een rondleiding over en rond de slotheuvel. De daar aanwezige planten zullen dan besproken worden.


Staatsbosbeheer kan u informatie geven over het beheer.


Er zijn twee ladders beschikbaar, wie kan ons aan nog twee ladders helpen?


Er is een zitje in de boomgaard, alleen de consumptie moet u zelf meebrengen.


De ingang van het terrein is aan de dijk, wij rekenen op uw komst!

Bach in Bronkhorst.

De Brummense musici Hans Rijkmans (viool) en Joop van Goozen (orgel) hebben het initiatief genomen voor een concertserie in de monumentale kapel van het idyllische Bronkhorst. Het eerste concert vindt plaats op zondagavond 2 juli om 20.00 uur.


Centraal staan de 6 sonates die J.S. Bach componeerde voor viool en clavecimbel. Bij deze gelegenheid wordt het clavecimbel vervangen door het fraaie kabinetorgel uit 1739 dat de kapel rijk is, een instrument dat dateert uit de tijd waarin de vioolsonates ontstaan zijn. Deze vioolsonates behoren tot het allermooiste dat Bach gecomponeerd heeft. Zijn zoon Carl Philipp Emanuel heeft laten optekenen dat hij zelfs 50 jaar na het ontstaan van deze stukken nog steeds ontroerd raakt van de prachtige melodieën.


Tijdens ieder concert wordt tevens de focus gelegd op een componist die aan Bach verwant was, hetzij muzikaal, hetzij persoonlijk. Bij dit eerste concert is dat G.P. Telemann, tijdgenoot en vriend van Bach en peetvader van de genoemde Carl Philipp Emanuel. Het is dit jaar bovendien 250 jaar geleden dat Telemann overleed.


Door de intieme setting van de Kapel is er een heel direct contact tussen publiek en musici. Keerzijde is dat het aantal zitplaatsen beperkt is. De entrée is gratis en er kan niet gereserveerd worden. Vanaf 19.30 is de kerk open.

  • 7 & 8 september kermis / vogelschieten
  • Midden september appelplukdag in de boomgaard. Wij vragen hulp vanuit de bevolking
  • 16 & 17 december: Dickens Festival
  • Nieuwjaar, gezamenlijke borrel.

0